Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies Avançament de programació d’Animac

Avançament de programació d’Animac

Del 28 de febrer al 3 de març de 2013

 ANIMAC, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya
organitzada per l’Ajuntament de Lleida, explorarà aquest any les possibilitats creatives de l’animació documental sota el monogràfic “A través de la realitat”, amb projeccions de films recents i clàssics del gènere i d’altres activitats. Per aquest motiu convida a referents del documental animat com Andy Glynne o Hanna Heilborn.

 

4.SlavesMachieka.jpg

 

El convidat especial d’aquesta edició serà la jove promesa de l’animació canadenca Theodore Ushev. Es farà una retrospectiva exhaustiva de la  seva obra i serà l’encarregat de realitzar la Masterclass d’aquest any de la Mostra.

Una de les grans novetats d’aquest any d’Animac serà Animac Cartoon, una pantalla oberta a la indústria on es podran veure les últimes produccions animades fetes per a televisió. Es presentaran nous episodis d’Hora de Aventuras, i altres sèries de culte de Cartoon Netwok com Robot Chicken o Regular Show. També hi haurà espai per les produccions nacionals amb Lara, què fem?, nominada als premis Emmy i Pícnic amb pastissos (les dues produïdes per Mercedes Marro), o altres produccions com Monetes del espacio, una sèrie de Joaquín Reyes per Cartoon Network o Família.cat, de Vicente Arlandis, entre moltes altres.

 

copy2_of_Familia.Cat4.jpg

 

Animac repassarà amb 4 sessions oficials de curtmetratges, l’ànima i referent de la mostra, les millors propostes d’animació recents. Es podran veure films d’arreu del món que optaran a guanyar el Premi del Públic. A més a més, com cada any, farà un repàs a les produccions de nous creadors d’animació a Futur Talent, aquest any amb dues sessions.

AnimaCrea, serà La plaça d’Animac, un espai viu amb activitats gratuïtes on enguany els nens tindran un racó propi a Espai Kids. Hi haurà tallers per a totes les edats de la mà dels especialistes 9Zeros, Non Stop Barcelona Animació i l’Escola d’Art Pau Gargallo de Badalona, i també  una pantalla oberta Open Screen amb les propostes més experimentals i activitats com ara trobades amb els realitzadors.

Després de l’èxit de l’any passat, Animac torna a apostar per les conferències, taules rodones i presentacions de la mà de varis experts en el món de l’animació i dóna la possibilitat al públic i a estudiants de compartir, amb els experts invitats, els seus projectes a les Portfolio Sessions. Entre d’altres, passarà per l’Animac la multipremiada il·lustradora i animadora Michèle Lemieux que ens mostrarà els secrets de l’animació feta amb pantalla d’agulles.

El públic tindrà la oportunitat de parlar amb els protagonistes de la Mostra als Esmorzar amb els autors i el sector de l’animació tindrà el seu punt de trobada a l’Elevator’s Pitch.

La programació Petit Animac d’aquest any recull quatre sessions de films pensats per al públic infantil i familiar que aquest any comptarà amb una intervenció musical de luxe conjunta amb The Pinker Tones i els dibuixos d’en Miguel Gallardo, en la presentació del seu darrer projecte conjunt Rolf&Flor.

 

AcademiaDeEspecialistas3.jpg

 

A més a més, els concerts de Templeton (divendres 1 de març) i Manos de Topo (dissabte 2 de març), dos grups vinculats a l’animació, amenitzaran les nits dins de la programació nocturna de la mostra. El dijous, en el marc d’Animac de Nit, tindrà lloc la sessió especial Open Night Screen, una selecció de curts on la música és la protagonista.

+ info: Avanç de programacio 2013


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325