Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies El dibuixant Paco Roca crearà el cartell de Animaficx

El dibuixant Paco Roca crearà el cartell de Animaficx

El prestigiós dibuixant, present en la presentació del passat Animac a Barcelona, dissenyarà el cartell de la secció Animaficx del Festival Internacional de Cinema de Gijón. Mariscal serà l'encarregat de fer el cartell del FICX.
El dibuixant Paco Roca crearà el cartell de Animaficx

© 2011 Paco Roca, cómics e ilustración

Paco Roca (València, 1969) dissenyarà el cartell de la secció Animaficx del Festival Internacional de Cinema de Gijón. El talent de l'artista tornarà a posar-se al servei del cinema d'animació per crear el primer cartell d'aquesta nova secció competitiva d'animació.

Roca, reconegut autor de còmic, va donar el seu salt al setè art amb l'adaptació de la seva novel·la gràfica Arrugas, publicada el 2007. Aquesta història sobre la vellesa i l'Alzheimer va recollir nombrosos guardons en la seva versió en paper, entre ells el Premi Nacional del Còmic (2008). El film d'animació (2011), que es va projectar en la passada edició del FICX, va demostrar la capacitat de Roca per traslladar l'essència de la seva obra a la gran pantalla. La cinta es va alçar amb el Goya a la Millor Pel·lícula d'Animació i al Millor Guió Adaptat en la passada edició dels premis de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques.

"Sempre m'ha agradat l'animació", assegura Roca. "Igual que en el còmic, crees un món del no-res en funció de la història que vols explicar. El disseny del cartell que estic preparant per Animaficx va en aquest sentit. Un animador que com un titellaire narra les seves històries ", ha revelat l'artista respecte a la seva propera creació.

La pel·lícula Arrugas és un dels millors exemples dels camins que està prenent el cinema d'animació. Tradicionalment associat amb l'univers infantil, aquest gènere està explotant cada vegada més les possibilitats que ofereix per explicar històries i arribar a nous públics. El Festival Internacional de Cinema de Gijón ha estat sensible a aquesta emergència de l'animació i, per aquest motiu, ha decidit crear la secció Animaficx, que se celebrarà per primera vegada durant el certamen, del 16 al 24 de novembre de 2012.

El cartell del FICX anirà a càrrec de Javier Mariscal, que ja ha dissenyat el logotip del Cinquantenari del Festival. L'asturià Monchi Pedreira s'encarregarà del cartell de la secció Enfants Terribles, dedicada al cinema per a la infància i la joventut i hereva del projecte inicial del festival.

Notícia extreta del Festival Internacional de Cinema de Gijón


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325