Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies L'ANIMACIÓ ESPANYOLA MANTÉ LA SEVA FORTA PRESÈNCIA AL CARTOON FORUM 2012

L'ANIMACIÓ ESPANYOLA MANTÉ LA SEVA FORTA PRESÈNCIA AL CARTOON FORUM 2012

De l'11 al 14 de setembre tindrà lloc a la ciutat francesa de Toulouse la 23a edició de Cartoon Forum

Cartoon Forum, el fòrum de l'animació europea on s'exhibeixen les darreres novetats en matèria de sèries de televisió i noves plataformes produïdes al nostre continent, es referma en el fi que aquestes siguin presentades a inversors i cadenes de televisió per accelerar la seva financiació i afavorir la seva distribució, tant a dins com a fora de la Unió Europea. L'Estat Espanyol torna a jugar un paper clau en aquesta edició, tot mantenint-se com a la tercera potència europea, darrera França i el Regne Unit - amb set projectes procedents d'estudis de Catalunya, Madrid, Andalusia i Galícia - d'un total de 69 seleccionats per a aquest esdeveniment.

Amb un pressupost global de 28,8 milions d'euros i un cost mitjà de 4 milions d'euros, aquests set projectes són: Family Tales (Little Room Productions), Mause Corp (Genoma Animation), Mica Mica (Screen 21 i Plural Entertainment), Pico & Paca (Cromosoma), Rascayú (Otiiplanet Group), Rudy the Cloud Boy (Tomavistas i Televisió de Catalunya) i Tube & Victor (Imira Entertainment). Cal destacar la combinació, tant de productores ja consagrades - Cromosoma, Screen 21, Tomavistas, Imira - juntament amb d'altres encara joves, però que miren de fer-se un lloc al mercat, com ara, la gallega Otiiplanet. En el cas de Cromosoma, actualment en situació de crisi arran de la recent mort del seu fundador, Oriol Ivern, desitgem que pugui sortir-se'n amb aquest i d'altres projectes.

Pel que fa a la resta de projectes procedents dels altres països, també retrobem productores tan veteranes, com la francesa Folimage, amb Miru Miru, sèrie de 52 x 4'30'' protagonitzada per un gat i dissenyada per la japonesa Haruna Kishi, o la també francesa La Fabrique, que curiosament  presenta una sèrie de 52 x 1' titulada Flamenco, dedicada a aquesta manifestació tan típicament espanyola, declarada fa poc patrimoni mundial de la humanitat per la UNESCO.

Aquesta forta presència espanyola al proper Cartoon Forum hauria de fer de matèria de reflexió per als nostres poders públics, els quals amb els seus forts retalls a les ajudes a produccions audiovisuals estan fent que perilli una de les nostres indústries més importants. Tots sortirem beneficats si s'aconsegueix salvar aquesta indústria a temps.

La llista sencera dels projectes seleccionats pot consultar-se a: http://www.cartoon-media.eu/FORUM/selected.php


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325