Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Animac Camina

Animac Camina

Animac itinerant per apropar-lo a tothom

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA

La Mostra com a tal només dura uns dies, però un cop tanca les seves portes, hi ha una petita part, la més representativa, que se’n va de gira on hi hagi públic interessat en gaudir-la. Llavors és quan Animac Camina entra en joc. De totes les pel·lícules programades, la mateixa direcció artística escull selecció de films en forma de diferents programes, d'aproximadament una hora cadascun, pensats per a diferents públics i territoris. Aquets programes estan pensats per difondre l'art de l'animació a d'altres festivals, programacions de cinema i altres esdeveniments culturals. Aquest any Animac Camina inclou diferents sessions dirigides a diferents públics: d’una banda Petit Animac Camina dirigit als més joves de casa i Animac Camina Internacional, amb les millors propostes del cinema d’animació d’arreu del món presentades a Animac.

Animac Camina es produeix anualment en acabar la Mostra amb la qual cosa consta de films molt recents i ofereix una continuïtat per als centres/institucions receptors que ho desitgin.

ANIMAC CAMINA. HÍBRID

La tasca d’ANIMAC, MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA D’ANIMACIÓ DE CATALUNYA és mostrar l’animació més arriscada del moment i alhora compromesa amb el propi mitjà, i també traçar aliances i remarcar analogies amb altres expressions artístiques.

 Avui, en el terreny de la creació i l’entreteniment, la tecnologia ens permet de barrejar, cada cop més i millor, llenguatges i tècniques. El mot Hybrida, en llatí, al•ludeix a allò bastard, a la barreja d’espècies. Si traslladéssim l’analogia a l’actual món audiovisual, on l’animació s’ha infiltrat en tot tipus de gèneres, diríem que el seu és un gen dominant.

Del cinema als videojocs, el treball, fotograma a fotograma, guanya cada cop més protagonisme. És per això que el tema d’Animac, la Mostra Internacional d’Animació de Catalunya 2014 es va dedicar a l’animació híbrida.

Un cop finalitza cada edició d’aquesta Mostra, oferim una bona selecció de les pel•lícules del nostre programa. Volem donar a conèixer les obres més representatives de l’Animac arreu de Catalunya i a la resta de l’Estat, principalment. Les exhibicions tenen lloc en centres d’art, mostres, festivals i en centres culturals de referència.

Enguany, la direcció artística de la Mostra ha seleccionat 8 títols per al programa ”Animac Camina. Híbrid” (adults) , i un total de 6 per a la versió infantil “Petit Animac Camina”,amb una durada total de 69 i 62 minuts, respectivament.

Des d’Animac Camina, doncs, obrim portes i deixem marxar una selecció dels treballs més recents i representatius del que ha estat aquesta intensa i plural experiència. Esperem que amb aquesta edició d’Animac Camina es traci un itinerari ben llarg, i... que sigueu molts i moltes els qui gaudiu dels  treballs d’enguany!

INFORMACIÓ, CALENDARI i CONTRACTACIÓ

El programa Animac Camina 2014, Híbrid, conté un total de 14 títols de diferents autors que estan agrupats en dues sessions diferents:

- Petit Animac (62 minuts)
- Animac Camina. Híbrid (69 minuts)

El programa anirà acompanyat de fotografies i extractes de vídeo per a la seva promoció i difusió.
La majoria de pel•lícules que composen les sessions no tenen diàlegs, però en el cas d’aquelles que estan en altres idiomes, s’ofereix la subtitulació en català o castellà.
Els programes Animac Camina. Híbrid i Petit Animac estaran disponibles fins al 31 de maig de 2015.

CONTRACTACIÓ & PREU

camina@animac.cat
Animac · Ajuntament de Lleida
Av. Blondel, 64
25002 - Lleida
Tel.: +34 973 700 325

PETIT ANIMAC CAMINA

El programa recull una selecció internacional de 6 títols amb alguns dels millors curtmetratges actuals projectats a l’Animac 2014, que inclou peces tan destacades com la producció nominada als Oscars i premiada en multitud de festivals, Room on the Broom.
Es tracta d’una exhibició variada de tècniques i estils, representativa de la Mostra i pensada per a un públic infantil.

PROGRAMA

ANIMAC CAMINA

El programa és també una tria de treballs d'arreu del món presentats en la darrera edició Animac 2014. Una mostra d'estils, tècniques i lleguatges ben diferents d'alguns dels convidats i participants més destacats. És un programa intensament artístic aconsellat per a públic adult.

PROGRAMA

PEL·LÍCULES PETIT ANIMAC CAMINA

Kiekje (Snapshot)
Països Baixos, 2012, 2 min, animació per ordinador, sense diàlegs
Direcció: Arthur van Merwijk

Una idíl·lica clariana del bosc sembla el lloc perfecte per fotografiar animals en el seu hàbitat natural, però un parell de turistes benintencionats es perd tot el que passa davant dels seus nassos.

KiekjeQ.jpg

Rabbit and Deer
Hongria, 2012, 16 min, titelles i animació 2D per ordinador, sense diàlegs
Direcció: Péter Vácz

L’amistat entre el Conill i el Cèrvol es posarà a prova per la nova obsessió d’en Deer per trobar la fórmula de la tercera dimensió.

RabbitQ.jpg

Snejinka (Snowflake)
Rússia, 2012, 6 min, dibuix sobre paper i animació 2D, VOS (anglès)
Direcció: Natalia Chernysheva

Un nen Africà rep una carta amb un floc de neu de paper. Li agrada tant que desitja veure’n un de veritat i s’imagina com deu ser la neu real.

SnejinkaQ.jpg

The Smortlybags
Suïssa / Xina, 2013, 6 min, animació 3D per ordinador, sense diàlegs
Direcció: Ted Sieger i Wouter Dierickx

L'increïble i interminable viatge d'un pastor d'elefants i el seu estrany ramat en un altiplà.

 

TheSmortlybagsQ.jpeg

Pasta Ya!
França, 2013, 5 min, paper tallat, sense diàlegs
Direcció: Laurent Pouvaret

Una reina intractable envia els seus cavallers a buscar pomes. Però un drac vetlla les pomes. Un jove cavaller resultarà ser més astut que els altres.

PastaYaQ.jpg

Room on the Broom
Regne Unit, 2012, 26 min, animació 3D, VOS (anglès)Direcció: Jan Lachauer i Max Lang

Per a disgust del seu gat, una bruixa bondadosa deixa pujar a la seva escombra un gos, un ocell i una granota que l’han ajudada a recuperar unes coses que havia perdut. Però tots plegats fan que l’escombra pesi massa.

RoomQ.jpg

PEL·LÍCULES ANIMAC CAMINA

Magma, The Vein
Espanya, 2013, 1 minut, imatge real i animació 3D, sense diàlegs
Direcció: Dvein

Dvein és un col•lectiu de cinema i animació de Barcelona. Magma és una fascinant aventura visual creada per a Adobe. Paisatges facials i topogràfics, líquids fosos i colors es fusionen en una integració perfecta, entre l'acció en viu i l’animació digital. L'aspecte és tan precís que l'artifici -els subjectes i els objectes del vídeo- sembla esvair-se.

copy4_of_MagmaTheVeinQ.jpg

Gloria Victoria
Canadà, 2012, 7 minuts, dibuix i pintura sobre paper i digital, sense diàlegs
Direcció: Theodore Ushev

Tercera part d’una trilogia sobre la relacióentre art i poder. Del front rus a la revolució xinesa, de Dresden a Guernica, grans ocells negres volen sobre les tombes mentre els vampirs i les segadores avancen al so de la Simfonia Leningrad de Xostakóvitx.

GloriaVictoriaQ.jpg

Premiere Automne
França, 2013, 10 minuts, animació 2D i 3D per ordinador, sense diàlegs
Direcció: Carlos De Carvalho i Aude Danset

L’Abel viu a l’hivern i l’Apolline, a l’estiu. Aïllats en les seves “naturaleses”, no arriben mai a coneixèr-se. Ni tan sols se suposa que hagin de trobar-se. Així que quan l’Abel creua la frontera i descobreix l’Apolline, la curiositat és aclaparadora. La seva trobada aviat es torna més complicada del que podien imaginar. Tots dos hauran d’aprendre el compromís de protegir l’altre...

PremierAutomneQ.jpg

Mademoiselle Kiki et les Montparnos
França, 2013, 14 minuts, diverses tècniques, VOS (francès)
Direcció: Amélie Harrault

Kiki de Montparnasse va ser la confiada musa de molts dels pintors de les avantguardes de principis del segle XX. Memorable testimoni d’un extravagant Montparnasse, es va allunyar del seu estatus com a simple model i es va convertir en reina de la nit, pintora, il•lustradora en premsa, escriptora i cantant de cabaret.

MademoiselleQ.jpg

Lettres à la mer
França/ Espanya, 2013, 5 minuts, stop motion, VO (castellà)
Direcció: Julien Telle

Una línia d’aigua pren vida sobre una superfície de pedra. S’introdueix en un forat, una canonada, abans d’arribar al mar. La línia es divideix, es desplaça sobre el sol i les parets de la ciutat. Sembla estar buscant quelcom, o algú…

LettresQ.jpg

Astigmatismo
Espanya, 2013, 4 minuts, dibuix animat,
sense diàlegs
Direcció: Nicolai Troshinsky

Després d’haver perdut les ulleres, un nen no pot veure més d’una cosa enfocada alhora. La seva vista es veu atreta pels sons que l’envolten. Haurà de recórrer un món desenfocat de llocs desconeguts poblats per estranys personatges.

AstigmatismoQ.jpg

Subconscious Password
Canadà, 2013, 11 minuts, animació 3D, VOS (anglès)
Direcció: Chris Landreth

En aquest curt, el director guanyador d’un Oscar, Chris Landreth, utilitza un error molt comú –l’oblit del nom d’una persona– com a punt de partida per a un al•lucinant joc a través de l’inconscient. Inspirat en el clàssic televisiu, Pasa palabra, la pel•lícula compta amb molts convidats famosos animats que intenten ajudar el nostre protagonista a recordar el nom del seu vell amic.

SubconciousQ.jpg

The Ringer
Regne Unit / Franca, 2013, 17 minuts,
imatge real i animació per ordinador, VOS (anglès)
Direcció: Chris Shepherd

La història d’un pare perdut fa molt de temps que vol recuperar el contacte amb el  seu fill animador per intentar involucrar-lo amb el seu boig guió cinematogràfic de gàngsters, The Ringer, però també per tornar a tenir-hi relació

TheRingerQ.jpg


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325