Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies ANIMAC 2015 RECUPERA LA MIRADA DE L'ARTISTA DEL 19 AL 22 DE FEBRER A LLEIDA

ANIMAC 2015 RECUPERA LA MIRADA DE L'ARTISTA DEL 19 AL 22 DE FEBRER A LLEIDA

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, recupera el treball i la mirada de l’artista

Animac, organitzat per l'Ajuntament de Lleida, celebra la seva 19a edició del 19 al 22 de febrer del 2015 i es consolida un any més com el centre neuràlgic de l'animació. El Centre de Producció Audiovisual Magical Media se suma a la Llotja i al CaixaForum Lleida com a nou espai del festival.

Animac comptarà amb un invitat d’excepció: l'animador experimental i artista plàstic Pierre Hébert, deixeble del referent mundial de l'animació experimental Norman McLaren.

Animac ha rebut, en aquesta edició, més de 600 pel·lícules nacionals i internacionals. Al llarg de la mostra es podran veure les pel·lícules d’autor més recents com les del Alê Abreu, Torill Kove, Jossie Malis o Rita Basulto, entre d’altres. També es presentarà en primícia l’estrena a Catalunya de Rocks In My Pockets, de Signe Baumane, llargmetratge preseleccionat als Oscar i finançat via crowdfunding.

Aquest any Animac compta amb més de 6.700 escolars inscrits en les sessions pedagògiques.

Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l’Ajuntament de Lleida celebra aquest any la seva 19a edició del 19 al 22 de febrer a Lleida. Quatre jornades plenes de projeccions, conferències, tallers i altres activitats especials que tindran lloc a les seus habituals del festival, La Llotja i CaixaForum Lleida. Aquest any, com a novetat, s’afegeix també l’espai del Centre de Producció Audiovisual Magical Media, on tindran lloc els tallers educatius.

La programació d’enguany girarà al voltant del tema “La mà de l’Artista”, celebrant que en aquesta era digital, lluny de ser eclipsats per la tecnologia, els artistes segueixen essent absolutament fonamentals en l’animació com a forma d’art. Animac 2015 ressalta el fet que els artistes més joves estan redescobrint tècniques manuals tan antigues com l’stop-motion i les actualitzen amb una nova mirada. Aquest any, Animac vol trencar amb l’estereotip que l’animació digital està “feta per ordinador” i enaltir-ne els processos creatius; perquè se segueix dibuixant, pintant i, en definitiva, comptant amb la mirada i la mà de l’artista.

Animac consolida la seva programació alternant curtmetratges i llargmetratges d’animació, amb pel·lícules de les millors escoles de tot el món, retrospectives i un programa temàtic dedicat a l’animació elaborada amb tècniques manuals.

Animac comptarà amb la presència excepcional del presentador experimental i artista plàstic Pierre Hébert (Montreal, 1944), deixeble del referent mundial de l'animació experimental, Norman McLaren (Stirling, Escòcia 1914-Mont-real 1987), qui presentarà les seves pel·lícules i les del seu mestre, en una carta blanca i en una conferència. D'aquesta manera, Animac s'uneix a la celebració del centenari del naixement de McLaren.

Aquest any, la Mostra ha rebut més de 600 pel·lícules de procedència nacional i internacional, un centenar més que en la seva edició anterior.

Entre els films seleccionats aquest any es podran veure, entre altres, el llargmetratge guanyador en la passada edició del festival d'Annecy, O Menino e o Mundo de Alê Abreu, i els curtmetratges Me and my Moulton de l'oscaritzada Torill Kove o Pluja als ulls de l'animadora stopmotion mexicana Rita Basulto. També es podran veure els nous treballs d'animadors catalans i de la resta de l'estat espanyol com Bloquejats apilats d'Anna Solanas i Marc Riba, Zepo de César Díaz, Bendito Machine V- Pull the Trigger de Jossie Malis, La Princesa Xina, un meravellós film en 3D de Tomàs Bases, Tinc por de Laura Ginès i l'estrena mundial del curtmetratge més iconoclasta que es podrà veure al festival de la mà de l'estudi madrileny Trimono. Aquest any Animac destaca l'alta presència de films fets per dones en la seva selecció.

animac2015_1.jpg animac2015_2.jpg

Animac presentarà també en primícia l’estrena a Catalunya de la pel·lícula Rocks In My Pockets, de Signe Baumane (Letònia,1964), preseleccionada als Oscar i finançat via crowdfunding. Elfilm, basat en fets reals, es centra en la vida de cinc dones de la família de la guionista i directora, ella inclosa, i en les seves lluites contra la depressió. Aquesta pel·lícula exemplifica el tema d’aquest any. Venerada a festivals com Annecy o Sundance, Baumane compagina la seva obra com animadora independent amb l’ofici de pintora i escultora i com a il·lustradora de llibres infantils, i l’apadrinament de gran nombre de programes d’animació independent per descobrir nous talents de l’àmbit.

animac2015_3.jpg animac2015_4.jpg

Animac completa la seva programació amb conferències de destacats autors i professionals de l'animació, tallers, passis escolars, i el retorn de Networking & Pitch, triple convocatòria per als professionals emergents de la indústria en la que podran presentar tota mena de projectes, donar a conèixer el seu treball o oferir els serveis de la seva empresa o escola d'animació. La present edició d’Animac compta amb més de 6.700 escolars inscrits en les sessions pedagogiques i degut a la gran demanda, enguany les sessions començaran el dimarts 17 de febrer.

Animac reforça una vegada més la seva vocació pedagògica estenent la seva oferta de tallers especialitzats presencials, entre els que destaquem: el taller RE-CICLADO impartit per Lourdes Villagómez amb l'Escola Municipal d'Art Leandre Cristòfol on els estudiants elaboraran animacions en loop fetes a mà amb diferents tècniques; un taller impartit per El Bombeto amb l'escola Ilerna centrat en unaexperiència stop-motion i de modelatge; el taller I Love Lleida organitzat per la Regidoria de Benestar Social, on els joves ens explicaran la seva visió del barri mitjançant la pixelació o l’animació de persones; un seminari amb el Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisual de la UdL a càrrec de Manuel Garin de la Universitat Pompeu Fabra, que es centrarà en l'experiència de la creació i el llenguatge dels videojocs; i finalment el taller Paper Stop, organitzat per la Regidoria de Joventut i a càrrec de L'Acadèmia d'Animació.

Com a novetat, tots aquests tallers es realitzaran a les instal·lacions del Centre de Producció Audiovisual Magical Media de Lleida.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325