Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies L’artista lleidatà Antoni Pinent guanya el 1r Premi Lleida Visual Art amb l’audiovisual “L’altra cara de la Lluna”

L’artista lleidatà Antoni Pinent guanya el 1r Premi Lleida Visual Art amb l’audiovisual “L’altra cara de la Lluna”

El film guanyador és un homenatge a tots els viatges a la lluna i les llegendes i ficcions que l’aventura espaial ha generat. Pinent és un cineasta experimental conegut arreu del món que, entre altres distincions, ha estat premiat a la “Bienal Museum of Contemporary Cinema Fundation” de Nova York
L’artista lleidatà Antoni Pinent guanya el 1r Premi Lleida Visual Art amb l’audiovisual “L’altra cara de la Lluna”

L'altra faccia della luna

L’Artista lleidatà Antoni Pinent (Lleida, 1975) ha estat proclamat guanyador de la 1a edició del Premi Lleida Visual Art amb l’obra “L’altra faccia della luna”, un audiovisual que ret homenatge a tots els viatges a la lluna i les llegendes i ficcions que l’aventura espaial ha generat. El jurat ha acordat adjudicar per unanimitat el Premi Lleida Visual Art a Antoni Pinent per “l’originalitat en el plantejament de l’obra, la seva capacitat de reflexió sobre les arrels audiovisuals de la contemporaneïtat, la referència al propi cinema com a eix central durant el segle XX de la cultura audiovisual actual i l’ús de les cites visuals i musicals en tota la seva dimensió expressiva i evocadora”.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquesta tarda l’acte d’anunci del guanyador, juntament amb la tinenta d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, el regidor d’Esports, Txema Alonso, i la Directora de la Fundació Sorigué, Anna Vallés. Els jurat del premi ha estat integrat en aquesta edició per Jesús Navarro, director del Museu d’Art “Jaume Morera”, Sandro Machetti, professor d’Història del Cinema i d’Arts Audiovisuals de la Universitat de Lleida, Julio Vaquero, assessor artístic de la Fundació Sorigué, Glòria Picazo, directora del Centre d’Art Contemporani “la Panera” i Juan Ferrer, director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida.

El paer en cap ha explicat que el Premi Lleida Visual Art té la voluntat de promocionar el món de les arts visuals a Lleida, una ciutat que ofereix diverses col·leccions que inclouen obres d’arts visuals –com a la Panera i a la Fundació Sorigué, entre altres-, el Centre de Producció Audiovisual Magical i, també, diversos festivals i mostres de cinema de reconegut prestigi com l’Animac o la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, entre altres. “Tenim tant infraestructures per la producció audiovisual com obres del món de les arts visuals, i ara, a més a més, ho completem amb un premi”, ha conclòs Àngel Ros.

Per la seva banda, Montse Parra ha afirmat que “tota la creació cultural de Lleida enriqueix la cultura del país” i ha coincidit amb l’alcalde de Lleida en que “Lleida és cada vegada més potent en l’àmbit audiovisual, oferint una gran simbiosi entre creadors, equipaments i festivals que ajuden a la difusió del potencial de Lleida en el món audiovisual”.

El guardó, instituït per l’Ajuntament de Lleida per donar suport als artistes audiovisuals i les seves obres i col·laborar dels llenguatges audiovisuals, té una dotació econòmica de 10.000 euros. 27 treballs, majoritàriament de Lleida però també provinents d’altres ciutats, s’han presentat en la primera edició d’aquest premi.

L’obra guanyadora, “L'altra faccia della luna”, és un collage numèric que ret homenatge a tots els viatges a la lluna reals o inventats que s’han generat. L’audiovisual té una durada de 9’30” i està realitzada en color i b/n i digital.

El lliurament del premi tindrà lloc a la tardor.

Antoni Pinent, cineasta experimental i crític de cinema conegut arreu del món

Antoni Pinent és un creador, cineasta experimental i crític de cinema conegut arreu del món que actualment viu entre Berna (Suïssa) i Barcelona. És programador de films, comissari freelance d’art contemporani i responsable de la secció cinema invisible de l’Xcèntric del CCCB. Dirigeix i coordina diversos cursos d’art contemporani i és cofundador de la revista Cabeza Borradora. Cal destacar que el 1997 i 1998 va ser ajudant de direcció de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida. Actualment està produint el seu primer llargmetratge de ficció, “Macbeth: The Empire State”. Ha rebut diverses distincions, entre altres:

- Premi II Biennal de Museum of Contemporary Cinema Foundation (Fundació MOCC, Nova York / París. Novembre de 2008) www.moccfoundation.org CINEMA QUARTET / polyframe (2006 - 2008)

- Premi "Millor experimental Film”. Festival de Lucca (Itàlia). 2008.

- Premi "Pablo de l'Amo" de la Setmana de Cinema Experimental de Madrid (2008)

- Finalista. EN.PECES 09. La Casa Encesa (Madrid, 2009)

Les seves pel·lícules s’han exhibit a països com França, Regne Unit, Itàlia, Portugal, Regne Units, Irlanda, Argentina, Alemanya, Romania, Tailàndia, Corea del Sud, Mèxic, Austràlia, República Txeca, Polònia, Senegal, Perú, Hondures, Guatemala, Dinamarca o Espanya.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325