Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Notícies Què ens espera a Annecy 2014?

Què ens espera a Annecy 2014?

Us oferim un preview de tot el que veurem durant la 38a edició del Festival Internacional de Cinema d’Animació d’Annecy

Del 9 al 14 de juny, l'equip d'Animac ens submergirem un any més al festival d'Annecy: la capital europea del cinema d'animació. Tot seguit, us oferim un preview amb alguns dels plats forts d'aquesta edició 2014:

- Isao Takahata i el seu nou film de Ghibli, convidats d'honor
Amb 78 anys, el co-fundador de l'estudi Ghibli presentarà el seu nou llargmetratge d'animació tradicional, Kaguya-Hime no Monogatari” (El conte de la princesa Kaguya), un dels textos fundacionals de la narrativa clàssica japonesa. La pel·lícula inaugurarà aquest Annecy 2014 amb la presència del propi director, qui a més rebrà un premi honorífic a tota la seva carrera com a animador. Takahata oferirà una Masterclass en exclusiva sobre el seu tarannà creatiu a l'estudi Ghibli.

- Un primer cop d'ull a Inside Out, el nou llargmetratge de Pete Docter, de Pixar
El creador de Monsters, Inc. i Up -a més de guionista de quasi tota la filmografia de Pixar- presentarà en exclusiva els primers materials de Inside Out, el nou llargmetratge de Pixar previst per l'any 2015: la història -ambientada dins la ment humana- de cinc emocions que es disputen el control de la nena protagonista.

- Un homenatge a l'stop-motion
Aquesta edició 2014 rendirà homenatge a la tècnica animada de l'stop-motion, tal i com queda palès en el cartell oficial d'enguany, dissenyat per l'il·lustrador Franck Dion -aquí en podeu veure un Making Of. Una extensíssima programació especial farà les delícies dels fans de l'stop-motion: projecció especial de Krysar de Jirí Barta (Animac 2014), homenatges a Jiří Trnka, Břetislav Pojar i Bruce Brickford (convidat especial d'Animac 2011), animació d'Estònia, Croàcia i Canadà... i Starevich (present a l'expo Metamorfosis del CCCB de Barcelona) tampoc hi faltarà! L'exposició paral·lela anomenada Puppet Show -comissariada per Julie Nobelen i Bastien Dubois- complementarà l'homenatge.

- La selecció oficial
En la secció de llargmetratges, hi trobem el nou film de Bill Plympton (Cheatin'), la producció brasilenya "O menino e o mundo" o la coreana "The Fake", recentment estrenada a les nostres cartelleres, mentre que la pel·lícula espanyola "Justin y la Espada de Valor" s'ha fet lloc a la selecció fora de competició. Pel que fa a curtmetratges, celebrem la selecció de peces com "365", dels germans McLeod; "Don't hug me I'm scared", seleccionat als nostres Cartoons Chanantes; "Otto", el nou curt dels belgues De Swaef i Roels; "Wonder", del japonès Mirai Mizue; o les produccions amb sabor patri com "Hotzanak" (de Izibene Orredeña), "Sangre de Unicornio" (de Alberto Vázquez) o "Padre", de l'argentí Santiago Bou Grasso.

En una secció televisiva dominada per les produccions franceses, destaquem la inclusió de propostes conegudes per l'espectador Animac com "Cuentos de Viejos", l'especial nadalenc de Panique au Village, o propostes molt Animac Cartoon com "Regular Show" o "Superjail!" Com a peces d'encàrrec seleccionades hi trobem el "Black Gold" de PES, el cèlebre "The Bear and the Hare" de Elliot Dear i Yves Geleytn o el vídeo musical "Allaxis" (Animac 2014). I en films d'estudiants? De ben segur recordareu "Ishiteri" de Yutaro Kubo o peces de l'escola francesa Gobelins com "Myosis".

- Conferències i previews en exclusiva
A tots aquells que us fascinin els engranatges de l'animació, prepareu-vos. Veurem l'anatomia dels estudis Aardman i LAIKA; descobrirem propostes franceses com Mune, The Little Prince, Phantom Boy o Longway North; assistirem a l'estrena d'esperadíssims llargmetratges com How to Train your Dragon 2, el WIP de Miss Hokusai! o el nou curtmetratge de Disney Animation Studios, Feast. Ah! I celebrarem el centenari de Norman McLaren.

Des d'Animac, cobrirem en profunditat aquest proper Annecy 2014 des de les nostres xarxes com també en forma de cròniques en primera persona!

La nostra pàgina de Facebook: https://www.facebook.com/AnimacLleida
El nostre Twitter: https://twitter.com/Animac_Lleida
El nostre Pinterest: http://www.pinterest.com/animaclleida/

annecy2014poster


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

animac@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325